Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Agriturismo

Verblijf op een mooi Italiaans landgoed of boerenbedrijf

Even weg van de drukte en heerlijk ontspannen op een landgoed waar je kunt genieten van lokale producten. Oorspronkelijk was een agriturismo een nog werkend boerenbedrijf waar je ook kunt overnachten, zodat de boer wat extra inkomsten heeft. Tegenwoordig is dat vaak niet meer het geval, maar is een agriturismo een landelijke plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Vaak worden er wel lokaal geproduceerde producten verkocht.

Beleef de Italiaanse cultuur

Nog steeds kun je in een agriturismo op en top de Italiaanse cultuur beleven. Meestal woont de eigenaar ook op het landgoed en vaak kun je met het Italiaanse gezin mee eten en zijn ze blij om je zoveel mogelijk over hun prachtige regio te vertellen. De reisgidsen kunnen dus weg, luister gewoon naar tips van de locals! Er wordt op het landgoed vaak nog eigen olie of wijn geproduceerd en verkocht. Gekookt wordt er alleen met lokale producten en sommige eigenaren houden zelfs pizza-avonden!

Een agriturismo vind je in allerlei vormen; heel kleinschalig of wat groter met meerdere vakantiehuizen. Sommigen met zwembad of zelfs een restaurant. Maar altijd geniet je van de Italiaanse gastvrijheid en word je ondergedompeld in de Italiaanse cultuur. Kies je voor een agriturismo, dan kies je voor ruimte, natuur, lokale producten en vriendelijke mensen die je met alle liefde een kijkje in hun cultuur geven.

Marche.nl