Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 redenen om Le Marche te bezoeken!

Le Marche is een vrij onbekende regio in Italië, zeker als je het vergelijkt met regio’s als Toscane of Sicilië. Toch heeft dit gebied je heel veel te bieden. Na een klein deel van Le Marche te hebben ontdekt zijn er nog veel plaatsen en gebieden binnen deze regio die ik nog eens wil bezoeken, want Le Marche is er één voor op je bucket list. In dit blog vertel ik je waarom!

1. Monte Sibillini

Tijdens mijn vakantie geniet ik graag van natuur en landschap dat wij in Nederland niet hebben. In Le Marche ligt Monte Sibillini, een natuurpark dat zeker aan je wensen zal voldoen. Dit bergachtige gebied met zijn toppen, hoogvlaktes en kloven leent zich uitstekend voor een goede wandeling. Je kunt verschillende wandeltochten maken door dit park maar natuurlijk kun je ook zelfstandig op avontuur gaan! Wat je zeker niet mag overslaan is Piano Grande. Vooral in het voorjaar bezorgd deze hoogvlakte je een adembenemend mooi uitzicht over een oase aan klaprozen. Hier maak je foto’s zoals je ze normaal alleen in een boekje ziet.

Le Marche - Monte Sibillini Le Marche - Piano Grande

2. De kustlijn van Le Marche

Leuk, dat glooiende groene landschap met zijn bergtoppen maar voor mij is een vakantie niet compleet zonder zee en strand. Ben jij ook iemand die wat wil zien tijdens de vakantie, actief wil zijn maar af en toe ook een dag wil doorbrengen aan de kust? Dan is Le Marche zeer geschikt. Deze regio bevat het beste van twee werelden! Waan je in de tropen tijdens een dagje bruin bakken op Riviera delle Palma. Zoals de naam al doet vermoeden staat dit stuk kustlijn bekend om zijn vele palmbomen. Langs deze kustlijn bevinden zich verschillende stranden. Een welbekende is het strand van San Benedetto Del Tronto. 

Le Marche - strand Riviera delle Palme

3. Oude steden

Het prachtige binnenland en de fraaie kustlijn in Le Marche staan gegarandeerd voor een vakantie vol natuur en avontuur. Om het helemaal compleet te maken bruist deze regio ook nog eens van de cultuur. Je vindt hier verschillende authentieke steden en dorpjes. Mijn favoriet tot nu toe is San Marino waar je panoramische uitzichten hebt en wederom omgeven bent door een heuvelachtig landschap. Deze stad staat bekend om zijn drie torens die nog stammen uit de Middeleeuwen. Een leuke bijkomstigheid is dat je hier belastingvrij kunt winkelen. Nog hoog op mijn bucket list staat Torre di Palme. Wederom een middeleeuws dorp aan de Adriatische kust met pittoreske smalle steegjes en gebouwen. De rijke historie van Torre di Palme zie je overal in terug.

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl