Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

10 redenen waarom Le Marche geweldig is

Dat onze lievelingsregio van Italië Le Marche is, was je vast al duidelijk. Er zijn 101 redenen waarom wij zo dol zijn op dit pareltje aan de Adriatische kust. Daarom hebben wij speciaal voor jullie een top 10 gemaakt van redenen waarom Le Marche geweldig is. Lees je mee?

1. De indrukwekkende kust

Met stipt op nummer een staat de adembenemende kust van Le Marche. Met een kustlijn van 180 km is er genoeg strand te bewonderen. En wát voor een strand. Het witte zand steekt af tegen de blauwe zee waar wij uren naar kunnen staren. Bovendien kun je hier heerlijk relaxen.

10 redenen waarom Le Marche geweldig is

Foto van Alessio Patron via Unsplash

2. De authentieke steden en dorpen 

Sirolo, Pesaro, Urbino… moeten wij nog even doorgaan? Le Marche telt talloze bruisende dorpen en steden die barsten van de historie. Bovendien zul je nergens zulke authentieke plekken vinden als in deze regio, aangezien het bij de meeste toeristen onbekend is. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je met 101 andere toeristen op de foto staat.

3. De talloze natuurparken voor wandelingen

Als je dol bent op bewegen dat zul je je in Le Marche direct als een vis in het water voelen. Door de prachtige natuurgebieden kun je eindeloos wandelen. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan het nationaal park Monte Sibillini. Ideaal om een frisse neus te halen en te genieten van wat je onderweg tegenkomt.

10 redenen waarom Le Marche geweldig is

Foto van LizlB via Pixabay

4. Groene heuvels tot zover je kunt kijken

De uitgestrekte heuvels van Le Marche laten je kennis maken met groen, groen en nog meer groen! Natuurliefhebbers halen hun hart op.

5. De regio staat bekend om haar mooie wijnen

Wijnen, wijnen, wijnen geblazen in Le Marche! In de wijnstreken van Le Marche zijn er meerdere soorten druiven te vinden. Ook niet vies van een wijntje? Dan kun je hier genieten van witte en rode wijn. Kom je ze ook proeven?

10 redenen waarom Le Marche geweldig is

Foto van Congerdesign via Pixabay

6. Rust, rust en nog eens rust

Zodra je Le Marche binnenstapt, merk je direct dat in de regio nog niet veel toeristen zijn. Dat maakt deze regio perfect voor vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ruimte.

7. Proef de traditionele gerechten

Le Marche telt genoeg heerlijke gerechten waarbij het water je in de mond loopt. Wat dacht je van papperdelle alla papera, olive ascolane of vinicisgrassi? Stuk voor stuk gerechten die je een keer geprobeerd moet hebben.

10 redenen waarom Le Marche geweldig is

Foto van Congerdesign via Pixabay

8. Gastvrijheid van de locals

De gastvrijheid van de locals in Le Marche is noemenswaardig. Zo vind je hier genoeg mensen die graag met je willen praten en je met trots vertellen over hun regio, de cultuur en de geschiedenis.

9. De sfeer in Le Marche

De sfeer die je in Le Marche proeft is ontzettend gezellig. Wedden dat je na je vakantie met tegenzin terugkeert en direct weer verlangt naar het gemoedelijke Le Marche?

Foto van Priscilla Du Preez via Unsplash

10. De cultuur: altijd tijd voor een feestje

Als je de cultuur leert kennen zul je al snel concluderen: in Le Marche is het altijd tijd voor feest. Doe gezellig mee onder het genot van een wijntje en laat je verrassen door de cultuur in de regio.

Dit waren onze 10 redenen waarom Le Marche geweldig is. Ben jij al eens in Le Marche geweest?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Village Riva Nuova

Familie Berends, 15 februari 2017

Overzichtelijk met mooie staplaatsen!

Overzichtelijke camping, staplaatsen op mooie grasveldjes zodat het het knus maakt. Super strand en leuk zwembad. Rond 22.30-23.00 was het stil op de camping en dat is niet overal op Italiaanse campings. Alleen erg jammer dat er op het strand geen strandtentje was waar je lekker even iets kon drinken of lunchen bijvoorbeeld. Nu bedenk ik mij dat het restaurant op de camping wel wat gezelliger aangekleed zou kunnen worden, dan is het plaatje helemaal compleet. Tips in de omgeving: leuke plaatsjes zoals Ascoli, maar ook het achterland, de Piano Grande met het dorp Castellucio.

Bezocht Village Riva Nuova in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl